Skip to main content

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

H Μέθοδος Human Tecar®

Ταχύτητα, ακρίβεια, ασφάλεια: Αποτελέσματα που εγγυάται η μεθοδολογία Human Tecar®.
Μια νέα τεχνική που εφαρμόστηκε με εκπληκτικά αποτελέσματα στη φυσικοθεραπεία και στην αποκατάσταση.

Η μέθοδος Human Tecar® για τριάντα και πλέον χρόνια αποτελεί επανάσταση στο χώρο της φυσικοθεραπείας διότι είναι η μοναδική μέθοδος που συνδυάζει την ταυτόχρονη χρήση προηγμένης τεχνολογίας, εξελιγμένων τεχνικών κινητοποίησης και προϊόντων με λειτουργικά συστατικά.

Η Human Tecar® εφαρμόζεται από εκατοντάδες κέντρα αποκατάστασης, φυσικοθεραπευτήρια και ιατρικά επιτελεία επαγγελματικών ομάδων σε όλο τον κόσμο, για να βοηθήσουν τους ασθενείς τους να ανακτήσουν γρήγορα και να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση. Σήμερα η μεθοδολογία Human Tecar® εφαρμόζεται σε ένα ευρύ πεδίο παθήσεων και σε διάφορους τομείς της φυσικοθεραπείας και της ιατρικής όπως:
 • Η συντηρητική φυσικοθεραπεία
 • Η μετεγχειρητική αποκατάσταση
 • Οι αγγειολογικές παθήσεις
 • Η αισθητική ιατρική

Γρήγορα αποτελέσματα – Θεραπευτική ακρίβεια

Η μεθοδολογία Human Tecar® συμβάλει στην επίτευξη της τέλειας ισορροπίας του σώματος. Ο θεραπευτής, από την πρώτη κιόλας συνεδρία επαναφέρει τη φυσιολογική λειτουργία και τα γνωρίσματα ενός υγειούς βιολογικού συστήματος όπως η απουσία πόνου, η αίσθηση ευεξίας, η βέλτιστη δύναμη, η αντοχή, η ταχύτητα και ο συντονισμός.

Η Human Tecar® HCR 1002 διαχειρίζεται ακόμα και τις ελάχιστες εναλλαγές της θερμοκρασίας και της κυκλοφορίας του αίματος σε συγκεκριμένες περιοχές του βιολογικού ιστού και επηρεάζει αποφασιστικά στις βιοχημικές διεργασίες που αποτελούν τη βάση ενεργοποίησης όλων αυτών των βιολογικών μηχανισμών. Μόνη ή σε συνδυασμό με νέες τεχνολογίες (π.χ. VISSMAN – νευρομυϊκή διέγερση εστιασμένων μηχανο-ηχητικών δονήσεων), παρεμβαίνει στους βιοκινητικούς μηχανισμούς μέσω ιδιοδεκτικών ασκήσεων, απομακρύνοντας άμεσα τον πόνο και βελτιώνοντας τη δύναμη, τον τόνο και τον τροφισμό καθώς και την ισορροπία.

ΙΑΤΗΡ - H Μέθοδος Human Tecar®

Αποτελέσματα που διαρκούν

Αναλγητική και αντιφλεγμονώδης δράση

Παροχετευτική δράση

Διέγερση της περιφερικής κυκλοφορίας

Άμεση εξισορρόπηση του μυϊκού τόνου και δύναμης

Κινητικότητα και ευελιξία

ΙΑΤΗΡ - H Μέθοδος Human Tecar®

Ο ρόλος του θεραπευτή στην εφαρμογή της αυθεντικής θεραπείας Human Tecar®

H εφαρμογή του πλάνου θεραπείας HumanTecar® βασίζεται και βελτιστοποιείται με την εφαρμογή εξελιγμένων τεχνικών κινητοποίησης ταυτόχρονα με ασφαλείς και ευέλικτες συσκευές οι οποίες αποτελούν επέκταση των δεξιοτήτων και των τεχνικών γνώσεων κάθε θεραπευτή.

Με την αυθεντική μέθοδο HumanTecar® ο θεραπευτής είναι σε θέση να εγγυηθεί στους ασθενείς του ποιότητα εφαρμογής και αποτελέσματα πολύ ταχύτερα και πιο σταθερά από τις μεθόδους της παραδοσιακής φυσικοθεραπείας και άλλων συσκευών τύπου Tecar.

HCR 1002

Η HCR 1002 αποτελεί το θεμελιώδες εργαλείο της μεθόδου Human Tecar® Δρώντας στη μικροκυκλοφορία, μεγιστοποιεί την ικανότητα ανάκτησης της φυσιολογικής λειτουργίας του οργανισμού, τον διατηρεί ή τον επαναφέρει σε κατάσταση ισορροπίας και βελτιστοποιεί την απόδοσή του.

Η Human Tecar® HCR 1002 είναι ένας ηλεκτρομαγνητικός διεγέρτης της μικροκυκλοφορίας. Λειτουργεί μέσω ενός ραδιοσήματος μέσης συχνότητας το οποίο εφαρμοζόμενο με επαφή στον βιολογικό ιστό μέσω δύο ειδικών τύπων αγώγιμων ηλεκτροδίων – υψηλής και χαμηλής αντίστασης – ενεργοποιεί το μεταβολισμό του ιστού, διεγείροντας την αιματική και λεμφική κυκλοφορία σε όλο το σώμα ή σε τοπικές, περιφερικές ή τμηματικές περιοχές του, ανάλογα με το θεραπευτικό στόχο.

Πως λειτουργεί;

Η HCR 1002 βασίζεται στην γνωστή φυσική αρχή του πυκνωτή, που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά σε αυτόν τον τύπο ηλεκτροϊατρικού εξοπλισμού και εξελίχθηκε από τον Ιταλικό οίκο UNIBELL.

Το ηλεκτρομαγνητικό σήμα μέσης συχνότητας δεν μεταδίδεται στο κενό, αλλά μεταφέρεται στους ιστούς με άμεση επαφή, ενεργώντας από το εσωτερικό, χωρίς διασπορά ενέργειας. Σε βιολογικό επίπεδο επιτυγχάνεται κινητοποίηση των ηλεκτρικών φορτίων που βρίσκονται φυσιολογικά στο σώμα. Η κίνηση των ηλεκτρολυτών επηρεάζει τον κυτταρικό μεταβολισμό, προκαλώντας ζήτηση για περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά και κατά συνέπεια μεγαλύτερη παροχή αίματος σε συγκεκριμένη περιοχή του σώματος που επιλέγει ο θεραπευτής

Ποια είναι τα οφέλη;

Η ισχύς, η ακρίβεια και η ευαισθησία της συσκευής HCR 1002 προσφέρουν στο θεραπευτή τη δυνατότητα να επεμβαίνει αποτελεσματικά ακόμη και στις περιπτώσεις όπου είναι αναγκαίες και επιθυμητές ελάχιστες μεταβολές της ενέργειας, προς όφελος μιας πιο στοχευμένης και αποτελεσματικής θεραπείας οξείων και χρόνιων φλεγμονωδών παθήσεων καθώς και ταχύτερη θεραπεία κατά του πόνου.

ΙΑΤΗΡ - H Μέθοδος Human Tecar®

Human Tecar® Mat

Επαναφέρει και βελτιώνει την ισορροπία, το συντονισμό, την ελαστικότητα και τη φυσική κατάσταση. Τα Human Tecar® Mat είναι μια σειρά ιδιοδεκτικών δαπέδων που διεγείρουν τους μηχανικούς υποδοχείς των ποδιών για να εκπαιδεύσουν το σώμα και τον συντονισμό.

Τα δάπεδα Human Tecar® Mat αποτελούνται από ένα σύνολο επιφανειών μεταβλητών διαστάσεων που μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν ακόμη και σε περιορισμένους χώρους, κατασκευασμένα από υλικά όπως: πολυαιθυλένιο, πολυουρεθάνη, ιξωδοελαστικά υλικά και συνθέσεις υλικών. Τα δάπεδα Human Tecar® Mat δημιουργούν διαφορετικά επίπεδα αστάθειας με προσομοίωση ποικίλων συνθηκών φυσικού εδάφους, αναγκάζοντας το σώμα να ανακτά συνεχώς την κατάσταση ισορροπίας κατά τη διάρκεια της ιδιοδεκτικής άσκησης, με επακόλουθη ανάκτηση του τόνου και της δύναμης.

Πως λειτουργεί;

Μέσω προπόνησης με γυμνά πόδια σε διαφορετικούς τύπους ιδιοδεκτικών δαπέδων, τα Human Tecar® Mat διεγείρουν φυσιολογικά τη δραστηριότητα των νευρικών υποδοχέων (proprioceptors) που βρίσκονται στους μυς, στους τένοντες και στις αρθρώσεις και καθορίζουν την αντίληψη της θέσης του σώματος στο χώρο. Τα διαφορετικά επίπεδα αστάθειας και οι διαφορετικές δυσκολίες των δαπέδων προπονούν τον έλεγχο της κίνησης των ποδιών και της ιδιοδεκτικής ικανότητας, της ισορροπίας, της ευελιξίας και της δύναμης.

Ποια είναι τα οφέλη;

Τα δάπεδα ιδιοδεκτικότητας Human Tecar® Mat έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να διευκολύνουν την προπόνηση, την αποκατάσταση και την επανεκπαίδευση του μυϊκού συστήματος και των συνδέσμων μέσω της διέγερσης του γυμνού ποδιού, χωρίς ωστόσο να επιβαρύνουν τους αρθρώσεις.

Η άσκηση στα δάπεδα Human Tecar® Mat συμβάλει στην:

 • Διέγερση των μηχανικών υποδοχέων στο πέλμα του ποδιού.
 • Αποφυγή των μηχανικών κραδασμών και της υπερφόρτωσης των αρθρώσεων.
 • Αύξηση της ενεργειακής δαπάνης (περίπου 25% περισσότερο από μια σταθερή-άκαμπτη επιφάνεια).
Αποκατάσταση και επαναφορά στις αγωνιστικές υποχρεώσεις

Στην αποκατάσταση για την επίτευξη μιας εξαιρετικής ιδιοδεκτικής άσκησης χωρίς να θέσουμε τον εαυτό μας στον κίνδυνο μηχανικών διαταραχών.

Στην επαναφορά στις αγωνιστικές υποχρεώσεις για τη βέλτιστη ανάκτηση της δραστηριότητας του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, θεμελιώδη βάση για την επαναφορά στις αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Επαγγελματικός και ερασιτεχνικός αθλητισμός

Στον επαγγελματικό αθλητισμό, επιτρέπει την εξειδικευμένη προπόνηση της ιδιοδεκτικότητας, συνδυάζοντάς την με την χαρακτηριστική αθλητική πράξη που είναι τυπική του ασκούμενου αθλήματος. Στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, διευκολύνει την έντονη σωματική άσκηση, αλλά προστατεύει από τραυματισμούς στις αρθρώσεις.

Παχυσαρκία
Στη διευκόλυνση έντονης κατανάλωσης ενέργειας μειώνοντας πάρα πολύ το φορτίο στις αρθρώσεις χάρη στην απορρόφηση της κινητικής ενέργειας που απλοποιεί την κινητική δραστηριότητα.
Κυκλοφορικά προβλήματα
Στη θεραπεία αγγειολογικών παθήσεων, χάρη στην έντονη μυϊκή άσκηση και στο ιδιοδεκτικό ερέθισμα που διευκολύνει την κυκλοφορία επιστροφής, με εμφανή πλεονεκτήματα για όποιον υποφέρει από βαριά πόδια, λεμφοίδημα, κυτταρίτιδα και κυκλοφορικά προβλήματα γενικότερα.
Αστάθεια – Πρόληψη πτώσεων
Στην καθημερινότητα με στόχο την επίτευξη της ευεξίας βοηθώντας το σώμα να λειτουργήσει με φυσιολογικό και αρμονικό τρόπο.

Ήδη από την πρώτη συνεδρία υπάρχουν εμφανή και απτά θεραπευτικά αποτελέσματα. Ένας μικρός κύκλος θεραπειών είναι αρκετός για την ανάκτηση της φυσικής κατάστασης και τη μεγιστοποίηση των επιδόσεων τόσο στον αθλητισμό όσο και στην καθημερινότητα.

Με τη μέθοδο Human Tecar® το ιατρείο μας επιτυγχάνει:
 • Άμεση ανακούφιση του πόνου
 • Δραστική μείωση των θεραπευτικών χρόνων
 • Επιτάχυνση της διαδικασίας αποκατάστασης μετά από τραυματισμό.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Παθήσεις γόνατος

Η HCR 1002 επεμβαίνει στις παθήσεις του γόνατος, αποκαθιστώντας την ισορροπία και / ή διεγείροντας το αιμολεμφικό σύστημα υπέρ της πρώιμης επούλωσης.

 • Αρθρίτιδα – χονδροπάθεια
 • Εξάρθρωση
 • Κάταγμα
 • Διάστρεμμα
 • Μετεγχειρητική αποκατάσταση – συνδεσμικά τραύματα
 • Τραύματα μηνίσκου

Παθήσεις του ώμου

Η HCR 1002 μπορεί να δράσει στις ακόλουθες παθήσεις ώμου:

 • Βλάβες από αστάθεια ώμου
 • Παγωμένος ώμος
 • Ασβεστοποίηση (με πιθανό υπακρωμιακό σύνδρομο πρόσκρουσης και βλάβη του στροφικού πετάλου)
 • Αρθροπάθεια

Πυελικό έδαφος- Ουρολογία

Η HCR 1002 δρα αποτελεσματικά σε μια σειρά προβλημάτων ουρολογίας και πυελικού εδάφους:

 • Ακράτεια ούρων (άνδρες και γυναίκες)
 • Δυσπαρευνία, κολπικός και στυτικός πόνος
 • Στυτική δυσλειτουργία
 • Χρόνιος πυελικός πόνος
 • Πυελική συμφόρηση, δυσκοιλιότητα
 • Προστατίτιδα, αιμορροΐδες
 • Αποκατάσταση μετά την προστατεκτομή
 • Αποκατάσταση μετά τον τοκετό και την εμμηνόπαυση

Προβλήματα κυκλοφορικού

Με την HCR 1002 επιτυγχάνεται μια βαθιά ενεργητική διέγερση, η οποία δεν αγγίζει τις νευρικές απολήξεις του πόνου, η δράση της θεραπείας ξεκινά από την αιματική και λεμφική μικροκυκλοφορία, δηλαδή από τη βαθύτερη αγγειακή περιοχή, για να αναζωογονηθεί όλος ο μεταβολισμός των ιστών.

 • Θεραπεία ινώδους και σκληρής κυτταρίτιδας
 • Λεμφοίδημα
 • Φλεβική ανεπάρκεια
 • Κατακράτηση υγρών

Αυχεναλγία

Ο αυχενικός πόνος ή αυχεναλγία αντιπροσωπεύει τον πιο διαδεδομένο πόνο στον κόσμο.

Η HCR 1002 μπορεί να δράσει με μεγάλη αποτελεσματικότητα στην:

– αυχεναλγία, η οποία αντιπροσωπεύει τον ‘κλασικό’ αυχενικό πόνο που γίνεται αντιληπτός στον αυχένα και σχετίζεται συχνά με έντονο ερεθισμό σε μικρές περιοχές και στα σημεία ενεργοποίησης (trigger) που βρίσκονται στη βάση του αυχένα και στο εσωτερικό του τραπεζοειδή, στους ανελκτήρες ωμοπλάτης, στον στερνοκλειδομαστοειδή και στον σκαληνό. Πράγματι η αιτία του αυχενικού πόνου οφείλεται σε μυϊκές εντάσεις από φλεγμονές και έντονες μυϊκές συσπάσεις του αυχένα και της σπονδυλικής στήλης.

–αυχενοβραχιαλγία, η οποία παρουσιάζει μια πιο περίπλοκη κλινική εικόνα από την αυχεναλγία. Ο πόνος γίνεται αντιληπτός τόσο στην περιοχή του αυχένα όσο και σε όλο το δεξί ή αριστερό χέρι ανάλογα με το σημείο της φλεγμονής. Σε περίπτωση που η φλεγμονή σχετίζεται με πάθηση σπονδυλικής στήλης που επηρεάζει τις αρθρώσεις (αρθροπάθεια, οστεόφυτα) ή μεσοσπονδύλιους δίσκους (υποσυνδεσμικές ή εξωθημένες κήλες, προεξοχές δίσκου, προεξοχές οστού ευρείας κλίμακας) που συμπιέζουν μια νευρική ρίζα του βραχίονα, ο πόνος μπορεί να σχετίζεται με διαταραχές ευαισθησίας (παραισθησία, δυσαισθησία) ή/και διαταραχές δύναμης.

Αποκατάσταση και θεραπεία κατά του πόνου

Με την HCR 1002 επιτυγχάνεται ταχεία θεραπεία όλων των οξείων και χρόνιων μη χειρουργικών μυοσκελετικών παθήσεων.

 • Μυοσκελετικές βλάβες όπως συσπάσεις, θλάσεις και μυϊκές διατάσεις, οξείες και χρόνιες τενοντοπάθειες, διαστρέμματα, αρθροθυλακίτιδες, θυλακίτιδες.
 • Εκφυλιστικές και φλεγμονώδης παθήσεις των αρθρώσεων (αρθροπάθεια και αρθρίτιδα).
 • Φλεγμονώδεις καταστάσεις των άκρων και της σπονδυλικής στήλης με επώδυνα συμπτώματα και λειτουργικό περιορισμό (αυχεναλγία, ραχιαλγία, οσφυαλγία, βραχιαλγία, οσφυοϊσχιαλγία, ισχιομηριαίοι κ.λπ.).
 • Τραυματισμοί υπέρχρησης τυπικοί σε αγωνιστικές και εργασιακές δραστηριότητες (αγκώνας του τενίστα, γόνατο του άλτη, ώμος του ρίπτη, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, μεταταρσαλία, πελματιαία απονεύρωση κλπ.).
 • Καταστάσεις που απαιτούν δράση διευκόλυνσης για μυϊκή χαλάρωση.
 • Περιφερικές αγγειακές διαταραχές όπως το διαβητικό πόδι, έλκη που οφείλονται σε ρήξεις κιρσών, έλκη κατακλίσεων, κλπ.
 • DOMS (καθυστερημένη έναρξη μυϊκού πόνου), η οποία προκύπτει ως αποτέλεσμα της έκκεντρης άσκησης ή της μυϊκής κόπωσης.

Αν κουραστήκατε:

 • Να πονάτε συνεχώς
 • Να έχετε μόνιμα έλλειψη ενέργειας
 • Να είσαστε σε συνεχή πίεση και άγχος
 • Να μην καταλαβαίνετε γιατί σας συμβαίνουν όλα αυτά

Κάντε το πρώτο βήμα για μία πραγματική αλλαγή!

Αν κουραστήκατε:

 • Να πονάτε συνεχώς
 • Να έχετε μόνιμα έλλειψη ενέργειας
 • Να είσαστε σε συνεχή πίεση και άγχος
 • Να μην καταλαβαίνετε γιατί σας συμβαίνουν όλα αυτά

Κάντε το πρώτο βήμα για μία πραγματική αλλαγή!

ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ 61-63
113 62 ΑΘΗΝΑ 3ος ΟΡΟΦΟΣ
Τ: 211 4181 555

ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 1
382 21 ΒΟΛΟΣ
Τ: 2421 307 426