Skip to main content

ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ

ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ

Η Εφαρμοσμένη Κινησιολογία (EK) είναι ένα σύστημα που αξιολογεί δομικές, βιοχημικές και ψυχικές πτυχές της υγείας χρησιμοποιώντας χειροκίνητο μυϊκό τεστ σε συνδυασμό με άλλες τυπικές μεθόδους διάγνωσης.

H Η Εφαρμοσμένη Κινησιολογία, ένα ασφαλές μη επεμβατικό σύστημα αξιολόγησης της λειτουργίας του σώματος που είναι μοναδικό στις θεραπευτικές τέχνες και έχει γίνει ένα δυναμικό κίνημα στην υγειονομική περίθαλψη στη σχετικά σύντομη ύπαρξή του.

Οι συνδυασμένοι όροι «εφαρμοσμένη» και «κινησιολογία» περιγράφουν τη βάση αυτού του συστήματος, που είναι η χρήση χειροκίνητου μυϊκού ελέγχου για την αξιολόγηση της λειτουργίας του σώματος μέσω της δυναμικής του μυοσκελετικού συστήματος.

Το μυικό τεστ αξιολογεί την επίδραση του νευρικού συστήματος στην υγεία του ασθενούς, βοηθώντας τους ιατρούς της Εφαρμοσμένης Κινησιολογίας να αναζητήσουν την πηγή της δυσλειτουργίας.

Οι θεραπείες μπορεί να περιλαμβάνουν συγκεκριμένους χειρισμούς ή κινητοποιήσεις αρθρώσεων, διάφορες μυοπεριτονιακές θεραπείες, κρανιακές τεχνικές, δεξιότητες βελονισμού, κλινική διατροφή, διατροφική διαχείριση, συμβουλευτικές δεξιότητες, αξιολόγηση περιβαλλοντικών ερεθιστικών παραγόντων και διάφορες αντανακλαστικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με την Εφαρμοσμένη Κινησιολογία η υγεία ενός ανθρώπου εξαρτάται από την αρμονική ισορροπία 3 βασικών επιπέδων που σχηματίζουν την Τριάδα της Υγείας.

Η τριάδα της υγείας

Κάθε πρόβλημα υγείας περιλαμβάνει αιτίες και από τα 3 επίπεδα σε διαφορετικό ποσοστό ανάλογα με την πάθηση.

Συνοπτικά τα 3 επίπεδα αφορούν:

 1. Το σωματικό επίπεδο περιλαμβάνει την δομή του σώματος (μυες, οστά, σπονδύλους, τένοντες, αρθρώσεις, νεύρα, αγγεία, εσωτερικά όργανα κ.α)

 2. Το βιοχημικό επίπεδο περιλαμβάνει την διατροφή, το έντερο, το ανοσοποιητικό σύστημα, τις ορμόνες, την αποτοξίνωση κ.α.

 3. Το ψυχοσυναισθηματικό επίπεδο περιλαμβάνει την ψυχική κατάσταση του ατόμου, άγχος, θυμός, φόβος, κατάθλιψη, χαρά κ.α.


Η αρχή της Εφαρμοσμένης Κινησιολογίας είναι η ανάλυση και ο έλεγχος και των τριών παραγόντων και η εξισορρόπηση οποιωνδήποτε ή όλων αυτών που διαταράσσονται.

Ένα παράδειγμα αυτού είναι ένα άτομο που υποφέρει από μακροχρόνιο ευερέθιστο έντερο και πόνο στην μέση. Μέσω της ΕΚ στο σωματικό επίπεδο αξιολογούμε την θέση της λεκάνης και της σπονδυλικής στήλης και την ανατάσσουμε – ευθυγραμμίζουμε. Συνεπώς σταματάει ο μυικός σπασμός και ο πόνος στην μέση και αποκαθίσταται η σωστή νεύρωση του εντέρου.

Στο βιοχημικό επίπεδο αξιολογούμε τροφικές δυσανεξίες π.χ γλουτένη, γαλακτοκομικά και τις αφαιρούμε για ένα ικανό χρονικό διάστημα για να ηρεμήσει το έντερο και δίνουμε τα κατάλληλα προβιοτικά, μέταλλα, βιταμίνες.

Στο ψυχοσυναισθηματικό επίπεδο εντοπίζουμε μέσω των λειτουργικών μυικών τέστ τα κατάλληλα ομοιοπαθητικά φάρμακα που ελέγχουν το στρές και αποφορτίζουν από το ψυχικό βάρος την μέση αλλά και το έντερο.

Έτσι η θεραπεία μας αποκτά πολύ μεγαλύτερη δύναμη, βάθος, εύρος δράσης και διάρκεια στα αποτελέσματα.

Πολλοί ασθενείς με περίπλοκες παθήσεις έχουν στραφεί στην Εφαρμοσμένη Κινησιολογία όταν τίποτα άλλο δεν έχει λειτουργήσει για αυτούς. Οι έμπειροι επαγγελματίες της ΕΚ σε όλο τον κόσμο ανακουφίζουν με ασφάλεια τον πόνο που σχετίζεται με τις εξουθενωτικές συνέπειες του τραυματισμού, του πόνου, του άγχους, της κατάθλιψης, της ινομυαλγίας, της χρόνιας κόπωσης και άλλων, φέρνοντας απροσδόκητη ελπίδα και ανακούφιση.

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ


 • Οξέα και χρόνια επώδυνα μυοσκελετικά προβλήματα

  Δισκοκήλη, ισχιαλγία, αυχενοβραχιόνιο σύνδρομο, πλευροδυνία, τενοντίτιδες, πόνος στον ώμο,αρθρίτιδες στα γόνατα, το ισχίο,αθλητικές κακώσεις κ.α)

 • Χρόνια προβλήματα Υγείας

  Αϋπνία, ζάλη, κεφαλαλγίες, ινομυαλγία, διαταραχές συγκέντρωσης, αδυναμία, παράλυση, γαστρεντερικές ενοχλήσεις, ευερέθιστο έντερο, νευραλγίες τριδήμου ή έρπητα ζωστήρα, κατάθλιψη, αλλεργίες, γυναικολογικά, χρόνιες ιγμορίτιδες, υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις)

 • Διατροφικά προβλήματα και δυσανεξίες

  Δυσανεξία γλουτένης, λακτόζης, καζεϊνης, έλλειψη βιταμινών, μετάλλων)

 • Αυτοάνοσα νοσήματα

  Ρευματοειδής αρθρίτιδα, Συστηματικός ερυθηματώδης Λύκος, Ψωρίαση, Σκλήρυνση κατά πλάκας

 • Μεταβολικά προβλήματα και προβλήματα stress

  Μεταβολικό σύνδρομο, Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης

 • Ρύθμιση του βάρους σώματος

 • Αντιγήρανση

 • Πρόληψη

Αν κουραστήκατε:

 • Να πονάτε συνεχώς
 • Να έχετε μόνιμα έλλειψη ενέργειας
 • Να είσαστε σε συνεχή πίεση και άγχος
 • Να μην καταλαβαίνετε γιατί σας συμβαίνουν όλα αυτά

Κάντε το πρώτο βήμα για μία πραγματική αλλαγή!

Αν κουραστήκατε:

 • Να πονάτε συνεχώς
 • Να έχετε μόνιμα έλλειψη ενέργειας
 • Να είσαστε σε συνεχή πίεση και άγχος
 • Να μην καταλαβαίνετε γιατί σας συμβαίνουν όλα αυτά

Κάντε το πρώτο βήμα για μία πραγματική αλλαγή!

ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ 61-63
113 62 ΑΘΗΝΑ 3ος ΟΡΟΦΟΣ
Τ: 211 4181 555

ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 1
382 21 ΒΟΛΟΣ
Τ: 2421 307 426