Skip to main content
Θεραπεύουμε & υποστηρίζουμε ταυτόχρονα το σωματικό, μεταβολικό και ψυχολογικό επίπεδο του ανθρώπου για αυτό και τα ποσοστά της επιτυχίας μας αγγίζουν μεσοσταθμικά το 90%
Θεραπεύουμε & υποστηρίζουμε ταυτόχρονα το σωματικό, μεταβολικό και ψυχολογικό επίπεδο του ανθρώπου για αυτό και τα ποσοστά της επιτυχίας μας αγγίζουν μεσοσταθμικά το 90%
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
Η επιστημονική ομάδα του ΙΑΤΗΡ αποτελείται από έμπειρους γιατρούς και θεραπευτές που μοιράζονται την Αγάπη και τον Σεβασμό για τον συνάνθρωπο που πάσχει, την βαθειά Γνώση της Ιατρικής επιστήμης και της θεραπευτικής τέχνης και το Πάθος για συνεχιζόμενη Εξέλιξη και Πρωτοπορία. Η εξειδίκευση της ομάδας είναι η Ιατρική Ολιστική Αποκατάσταση του χρόνιου πόνου και όλων των μυοσκελετικών, νευρολογικών και ρευματολογικών παθήσεων.
ΙΑΤΡΕΙΟ ΟΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
Αλέξανδρος Αλεξίου
ΙΑΤΡΕΙΟ ΟΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΙΟΥ

MD, FEBPRM, PAKCert, COMT, MTCM, EDHom.

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΥΣΙΑΤΡΟΣ
ΙΑΤΡΟΣ ΟΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΙΑΤΗΡ

Ο Αλέξανδρος Αλεξίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και εξειδικεύτηκε στην Φυσική Ιατρική & Αποκατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο Βούλας» αποκτώντας παράλληλα και τον ευρωπαικό τίτλο ειδικότητας (Fellow of the European Board of Physical & Rehabilitation Medicine – FEBPRM).

Το πάθος και η συνεχόμενη αναζήτηση του «γιατί;» και του «πως μπορώ να βοηθήσω;» τον εξώθησαν να εξερευνήσει και άλλους δρόμους θεραπευτικής προσέγγισης για να δώσει λύση εκεί που οι άλλες θεραπείες σταματούσαν να λειτουργούν. Έτσι ξεκίνησε την εκπαίδευση του στην Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική – Βελονισμό στο Πανεπιστήμιο Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής της Τιαντζίν – Κίνα (Master of Traditional Chinese Medicine – MTCM, 2004 – 2005).

Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε στο Manual Therapy (ιατρικοί θεραπευτικοί χειρισμοί σπονδυλικής στήλης, αρθρώσεων, ενδοκοιλιακών οργάνων και κρανιοιερά μέθοδος) στο Πανεπιστήμιο Φιλίας των Λαών στην Μόσχα – Ρωσία (Certified Orthopaedic Manual Therapist – COMT, 2005 – 2006) Επίσης ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Κλασσικής Ομοιοπαθητικής με την Εθνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής Συνεργασίας (ΕΕΟΙΣ – European Diploma of Homeopathy, 2007-2009).

Ανοίγοντας πλέον νέους επιστημονικούς ορίζοντες μιας ενοποιημένης συνδυαστικής Ιατρικής πρακτικής εκπαιδεύτηκε στην Επαγγελματική Εφαρμοσμένη Κινησιολογία – Professional Applied Kinesiology, PAK, στο Διεθνές Κολλέγιο Εφαρμοσμένης Κινησιολογίας – ICAK στην Αγγλία, Ολλανδία, Ιταλία, Βέλγιο και Ελλάδα έχοντας σημαντικούς δασκάλους, Joseph Shafer, Tracey Gates, Clive Lindley Jones, Chris Astill Smith, Olegs Suhorukovs και Trevor Chetcuti(PAK Certified, 2008 – 2018).

Σημαντικό κομμάτι της μετεκπαίδευσης του είναι και η Λειτουργική Ιατρική – Functional Medicine σε τομείς όπως η νευροφλεγμονή, αυτοάνοσα και πεπτικό σύστημα στο Datis Kharazzian Institute of Functiοnal Medicine – San Diego, California, USA (2018 – 2021) Τελευταία ολοκλήρωσε όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης, basic, advanced, master και health and wellbeing στην ταχεία μέθοδο επαναπρογραμματισμού του υποσυνείδητου νού, Psych-K στην Ελλάδα και την Ολλανδία, (2019 – 2021).

Ο ιατρός είναι μέλος της του Ευρωπαικού Κολλεγίου Φυσιάτρων και της Ελληνικής Εταιρείας Αποκατάστστασης. Επίσης είναι μέλος του Διεθνούς Κολλεγίου Εφαρμοσμένης Κινησιολογίας του Ηνωμένου Βασιλείου και μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Κινέζικης Ιατρικής και των Ιατρικών συλλόγων Αθηνών και Μαγνησίας.

Από το 2010 διατηρεί Ιατρείο Ολιστικής Αποκατάστασης στον Βόλο και από το 2021 έχει ιδρύσει την πρότυπη Ομάδα Ιατρικής Ολιστικής Αποκατάστασης ΙΑΤΗΡ στην Αθήνα με εξειδίκευση στον χρόνιο πόνο και στις παθήσεις του μυοσκελετικού, νευρικού και ρευματολογικού τομέα.

Γεωργία Ανανγώστου
ΙΑΤΡΕΙΟ ΟΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΑ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

INTEGRATIVE NUTRITION HEALTH COACH

NLP Practitioner
Bsc (Hons) Κοινωνιολογία
MA Communication Policy Studies

Έγινα Health Coach γιατί το πάθος μου είναι η Υγεία και η Ευεξία και γιατί εναρμονίζεται με τις αξίες και το σκοπό της ζωής μου, που είναι να είναι οι άνθρωποι υγιείς και ευτυχισμένοι κάθε μέρα πιο πολύ.
Είμαι κάτοχος BSc (Hons) στην Κοινωνιολογία και MA στις Communication Policy Studies στο City University στο Λονδίνο . Η πολυετής επαγγελματική μου δραστηριότητα σε χώρους υγείας, με οδήγησε σε περαιτέρω εκπαίδευση έτσι ώστε να βοηθώ και να επηρεάζω θετικά τις ζωές των ανθρώπων.
Εκπαιδεύτηκα και πιστοποιήθηκα από το Hellenic NLP Academy στο NLP (Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό), στην Υπνοθεραπεία και στο Time Line Therapy. Επιπλέον, εκπαιδεύτηκα στο Institute for Integrative Nutrition (IIN-New York), όπου και έλαβα ενδελεχή κατάρτιση σε παραπάνω από 100 διατροφικές θεωρίες, εμπεριστατωμένη εκπαίδευση σχετικά με την Υγεία και την Ευεξία σε Ολιστικό πλαίσιο, και κατάρτιση σε δεξιότητες καθοδήγησης.
Ειδικεύτηκα στη Συναισθηματική Διατροφή και κάνω Integrative Nutrition Health Coaching ατομικά & ομαδικά σε γυναίκες που θέλουν να μεταμορφώσουν τη σχέση τους με το φαγητό και το σώμα τους, έτσι ώστε να έχουν ενέργεια και να ρίξουν το σωματικό τους βάρος μια και καλή.
Ενδυναμώνοντας τις γυναίκες να πάρουν τη ζωή και την υγεία στα χέρια τους και να συνειδητοποιήσουν ότι μπορούν να είναι οι δημιουργοί της ευτυχίας τους, είναι το πιο πολύτιμο εργαλείο που έχω ως Health Coach και ως συνεργάτης του ΙΑΤΗΡ.
Αλεξάνδρα Ευαγγελοπούλου
ΙΑΤΡΕΙΟ ΟΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡA
ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Σωματοψυχοπαιδαγωγός
Φάσια Θεραπεύτρια (Μέθοδος Danis Bois)

ΣΩΜΑΤΟΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ

Η Αλεξάνδρα Ευαγγελοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Βόλο. Ασχολείται σε όλη της τη ζωή με το σώμα και την κίνηση, ξεκινώντας από μικρή ηλικία τη σχέση της με τον χορό αλλά και τον πρωταθλητισμό (ως μέλος της Εθνικής ομάδας σκι κατάβασης).
Επαγγελματικά ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της ως δασκάλα σκι και στη συνέχεια ως χορεύτρια και δασκάλα χορού. Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της Νίκης Κονταξάκη και αργότερα παρακολούθησε σεμινάρια δημιουργικού, κλασικού, σύγχρονου, αφρικάνικου χορού, physical theater, ρυθμικής, μουσικοκινητικής αγωγής, αυτοσχεδιασμού, open floor και μιούζικαλ, σε Αθήνα, Ν.Υόρκη, Λονδίνο και Παρίσι κ.α, με διακεκριμένους καθηγητές.
Συνεργάστηκε με διάφορες ερασιτεχνικές και επαγγελματικές σχολές χορού στην Αθήνα, τη Λάρισα και τον Βόλο. Υπήρξε μέλος της ομάδας σύγχρονου χορού «Οδοντογλυφίδα» στην Αθήνα και της ομάδας χορού και θεάτρου «Αντι-Θέσις» στον Βόλο, ενώ συνεργάστηκε και με το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου. Το καλοκαίρι του 2015 δημιούργησε με τη Σοφία Καλαμάκη την ομάδα σύγχρονου χορού «Concentric» και τον Οκτώβριο του 2016 ανέβηκε η παράσταση «Είμαρμαι».
Από το 2005 ασχολείται και με τη θεραπευτική προσέγγιση του σώματος και της κίνησης. Αποφοίτησε από το Ελληνικό Κολλέγιο Σωµατο-ψυχοπαιδαγωγικής της Αθήνας σε συνεργασία με το Εcole Superieure de Somato-psycopedagogie του Παρισιού, ενώ το 2010 ολοκλήρωσε ένα DU en Somato-psychopedagogie, του Πανεπιστημίου Fernando Pessoa του Πόρτο, για τη συνοδεία του πόνου, του στρες και της ψυχικής οδύνης.
Επιπλέον, συνεχίζει να ενημερώνεται για τις σύγχρονες τάσεις, νέες προτάσεις, μελέτες και προβληματισμούς σχετικά με την Σωματο – Ψυχοπαιδαγωγική (ΣΨΠ) και τη φάσια θεραπεία, παρακολουθώντας σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Πλέον ασχολείται αποκλειστικά με τη συνοδεία ενηλίκων για τη διαχείριση του πόνου, του στρες και της ψυχικής οδύνης, παραδίδοντας ατομικές συνεδρίες (fascia therapy), σειρά μαθημάτων και σεμιναρίων αισθητήριας κίνησης, αυτοσχεδιασμού και ορθοσωμικής.

ΙΑΤΡΙΚΗ
ΟΛΙΣΤΙΚΗ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Ο ανθρώπινος οργανισμός είναι ένα αξιοθαύμαστο σύστημα που διαθέτει τους δικούς του μηχανισμούς αυτο-συντήρησης και αυτο-διόρθωσης. Η ιατρική επιστημονική ομάδα του ΙΑΤΗΡ εντοπίζει και αφαιρεί τις αιτίες που εμποδίζουν τον οργανισμό να αυτοιαθεί μέσω φυσικών θεραπειών. Συνεπώς έχουμε πλήρη αποκατάσταση της υγείας και της λειτουργικότητας του θεραπευομένου σε όλα τα επίπεδα: σωματικό, βιοχημικό και ψυχολογικό.
IATIR LOGO
Η τριάδα της υγείας

Κάθε πρόβλημα υγείας περιλαμβάνει αιτίες και από τα 3 επίπεδα σε διαφορετικό ποσοστό ανάλογα με την πάθηση.

Συνοπτικά τα 3 επίπεδα αφορούν:

 1. Το σωματικό επίπεδο περιλαμβάνει την δομή του σώματος (μυες, οστά, σπονδύλους, τένοντες, αρθρώσεις, νεύρα, αγγεία, εσωτερικά όργανα κ.α)

 2. Το βιοχημικό επίπεδο περιλαμβάνει την διατροφή, το έντερο, το ανοσοποιητικό σύστημα, τις ορμόνες, την αποτοξίνωση κ.α.

 3. Το ψυχοσυναισθηματικό επίπεδο περιλαμβάνει την ψυχική κατάσταση του ατόμου, άγχος, θυμός, φόβος, κατάθλιψη, χαρά κ.α.

Ο ιατρός μέσα από ένα λεπτομερές ιατρικό ιστορικό, κλινική εξέταση, εργαστηριακές – απεικονιστικές εξετάσεις και λειτουργικά νευρομυικά τεστ αξιολογεί την κατάσταση του θεραπευομένου και εντοπίζει τις αιτίες και στα 3 επίπεδα.

Με αυτό τον τρόπο μπορεί να δεί πέρα από τα συμπτώματα ποιός είναι ο άνθρωπος πίσω από αυτά και κυρίως τον μηχανισμό με τον οποίο τα δημιουργεί.

Έχοντας όλα αυτά τα δεδομένα προκύπτει μία τελείως εξατομικευμένη θεραπεία βασισμένη στην βιολογική μοναδικότητα του ατόμου η οποία καλύπτει ταυτόχρονα και τα 3 επίπεδα δημιουργώντας αποτελέσματα με μεγάλη ταχύτητα, εστίαση, βάθος και διάρκεια ακόμα και σε εξαιρετικά επίμονα και δύσκολα προβλήματα υγείας.

Ένα απλό παράδειγμα είναι ένας θεραπευόμενος με χρόνιο πόνο στην μέση.

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ:

 1. στο σωματικό επίπεδο με ανάταξη – ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης στην οσφύ και στην λεκάνη αποσυμπιέζοντας τις ρίζες των νεύρων που πιέζονται από δισκοκήλες. Παράλληλα ο βελονισμός μπορεί να χαλαρώσει τον μυικό σπασμό και να μειώσει δραστικά τον πόνο και η θεραπευτική άσκηση σε συνδυασμό με το resistance stretching και yoga μπορεί να αποκαταστήσει το εύρος της κίνησης στην περιοχή και να δυναμώσει τους μύς που σταθεροποιούν την σπονδυλική στήλη.

 2. στο βιοχημικό επίπεδο με εντόπιση των εξω-σπονδυλικών αιτιών που πυροδοτούν με φλεγμονή την σπονδυλική στήλη. Αυτές μπορεί να έχουν σχέση με το έντερο όπως δυσανεξία σε γλουτένη και γαλακτοκομικά, δυσβίωση, παρασιτώσεις και αφυδάτωση. Συνεπώς η προσωρινή αποχή από τις τροφές που παράγουν φλεγμονή, η καλύτερη ενυδάτωση, προβιοτικά, αντιπαρασιτικά και φυτοθεραπεία μπορούν να βοηθήσουν το έντερο και κατ΄επέκταση τον χρόνιο πόνο στην μέση. Επίσης εξω-σπονδυλικό αίτιο μπορεί να είναι μία χρόνια ιγμορίτιδα που συμμετέχει με αντανκλαστικούς μηχανισμούς στην χρόνια φλεγμονή των μεσοσπονδυλίων δίσκων και με την βοήθεια της ομοιοπαθητικής, φυτοθεραπείας και συμπληρωμάτων διατροφής να ρυθμιστεί και να μειώσει δραστικά την φλεγμονή στην μέση.

 3. στο ψυχοσυναισθηματικό επίπεδο με την διάγνωση του ψυχικού μοντέλου πόνου (pain generator analysis) μπορούμε να εστιάσουμε ακριβώς στις αιτίες που συνήθως έχει να κάνει με θυμό και στρές και με κατάλληλες παρεμβάσεις, όπως η χορήγηση κλασσικών ομοιοπαθητικών φαρμάκων, ο βελονισμός και ο επαναπρογραμματισμός υποσυνείδητου νού Psych-k ,να πετύχουμε συναισθηματική χαλάρωση και αποφόρτιση της μέσης του από το «ψυχικό» βάρος.

Όλα αυτά χωρίς χημικά φάρμακα και χωρίς παρενέργειες.

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ
ΜΕΘΟΔΟΙ

Στόχος της ομάδας του Ιατήρ είναι η πλήρη αποκατάσταση της υγείας του θεραπευομένου σε όλα τα επίπεδα (σωματικό, βιοχημικό και ψυχολογικό). Έχουμε επιλέξει να εφαρμόζουμε τις πιο καινοτόμες και αποτελεσματικές θεραπείες που υπάρχουν στον κόσμο με όλα τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και τις χρησιμοποιούμε συνδυαστικά για να καλύψουμε πλήρως και εξατομικευμένα τις ανάγκες του κάθε ανθρώπου. Το πλάνο θεραπείας σχεδιάζεται μέσα την πρώτη επίσκεψη από τον Φυσίατρο και την ομάδα συνεργατών του Ιατήρ και παρακολουθείται και αξιολογείται από την ομάδα σε όλη την διάρκεια της.

Αν κουραστήκατε:

 • Να πονάτε συνεχώς
 • Να έχετε μόνιμα έλλειψη ενέργειας
 • Να είσαστε σε συνεχή πίεση και άγχος
 • Να μην καταλαβαίνετε γιατί σας συμβαίνουν όλα αυτά

Κάντε το πρώτο βήμα για μία πραγματική αλλαγή!

Αν κουραστήκατε:

 • Να πονάτε συνεχώς
 • Να έχετε μόνιμα έλλειψη ενέργειας
 • Να είσαστε σε συνεχή πίεση και άγχος
 • Να μην καταλαβαίνετε γιατί σας συμβαίνουν όλα αυτά

Κάντε το πρώτο βήμα για μία πραγματική αλλαγή!

ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ 61-63
113 62 ΑΘΗΝΑ 3ος ΟΡΟΦΟΣ
Τ: 211 4181 555

ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 1
382 21 ΒΟΛΟΣ
Τ: 2421 307 426